nieuws

Groot farma-dc in Duitsland

Warehousing

RHEINSTETTEN – In Rheinstetten wordt voor de farmaceutische groothandel Leopold Fiebig een dc van 18 miljoen euro gebouwd. Het bestaande pand in Karlsruhe bood geen ruimte meer om het proces verder te automatiseren.

Automatisering van het orderverzamelproces was noodzakelijk geworden vanwege de korte doorlooptijden. Bij Fiebig moet binnen een uur na ontvangst de order gereed staan op de expeditievloer. Het assortiment van 22.000 artikelen maakt dat er niet makkelijker op.
Doel van Fiebig is een goods-to-man proces met 800 picks per uur per medewerker. De A-artikelen worden met verticale dynamische opslagsystemen verzameld. Behalve de A-artikelen zal ook het verzamelen van de B- en C-artikelen volgens het goods-to-man principe worden geautomatiseerd.

Reageer op dit artikel