nieuws

Eerste pand Royal Leerdam opgeleverd

Warehousing

GORINCHEM – Naast het voormalige terrein van Hewlett-Packard (HP) in Gorinchem-Oost is door Heembouw Roelofarendsveen in minder dan zes maanden tijd een nieuw distributiecentrum voor glasfabrikant Royal Leerdam neergezet. Het pand beslaat 30.000 m² verdeeld over twee hallen van elk 13.500 m² en een inpakhal van 3.000 m².

Op 1 november vorig jaar is Heembouw gestart met de aanvoer van 40.000 ton LD slakken en op 15 november ging de eerste paal de grond in. In twintig dagen tijd werden 3.000 palen geheid. Vijftig vrachtwagens per dag voerden de palen op de bouwplaats aan. Het feestelijke hoogste punt kon vervolgens op 14 januari van dit jaar gevierd worden en op 28 april is de eerste hal opgeleverd. Op 1 juni volgt de oplevering van de tweede hal, de inpakruimte en het 800 m² grote kantoor. De totale oplevering staat voor 20 juni gepland. Met dit nieuwe distributiecentrum kan Royal Leerdam haar logistieke proces naar eigen zeggen effectiever en efficiënter inrichten dan nu het geval is. De glazen die geproduceerd worden in de fabriek in Leerdam kunnen nu op één locatie verder worden verwerkt en verpakt, waar dat eerder op meerdere locaties gebeurde.

Reageer op dit artikel