nieuws

Bloemenveiling kiest voor VeBIT keurmerk

Warehousing

AALSMEER – Bloemenveiling Aalsmeer heeft onlangs gekozen voor het VeBIT keurmerk voor haar mobiel intern transportmaterieel. Hiermee schaart zij zich bij de grote ondernemingen, zoals Heineken Zoeterwoude en Organon Oss, die de stap al eerder hebben gedaan.

De door VeBIT erkende keuringsbedrijven keuren mobiel intern transportmaterieel voor derden. Het keurmerk kent daarnaast de mogelijkheid voor grote ondernemingen die niet tot de sector behoren, maar wel beschikken over een eigen onderhoudsafdeling om onder bepaalde voorwaarden een licentieovereenkomst af te sluiten. Daarmee is het toegestaan om het eigen mobiel intern transportmaterieel, dat men zelf in onderhoud heeft, te keuren volgens de VeBIT richtlijnen. Net als de VeBIT erkend keurende bedrijven is men gehouden aan de rechten en plichten die aan het VeBIT keurmerk zijn verbonden. De Verenigde Bedrijven Intern Transport, kortweg VeBIT, is een branchegroep van de Koninklijke Metaalunie van ruim 150 ondernemers die zich met mobiel intern transport materieel bezighouden. VeBIT richt zich op merkonafhankelijke bedrijven die mobiel intern transportmaterieel verkopen, verhuren en/of onderhouden dan wel uitrustingsstukken voor deze machines fabriceren.

Reageer op dit artikel