nieuws

WMS-markt wordt vervangingsmarkt

Warehousing

DOETINCHEM – De aanschaf van een nieuw warehouse management systeem is in veel gevallen simpelweg een vervangingsinvestering. Dat blijkt uit een digitaal onderzoek onder 324 mensen als vooruitblik op de WMS-dag.

Van hen heeft 28 procent een nieuw WMS aangeschaft omdat het oude systeem voor magazijnbeheer niet meer voldeed. 12 procent geeft het efficiënter inzetten van mensen en middelen als belangrijkste reden, 11 procent noemt de behoefte aan meer inzicht in logistieke prestaties. Slechts 2 procent heeft een WMS aangeschaft omdat de voorraadbeschikbaarheid verbeterd moest worden. Softwareleveranciers en adviesbureaus zijn positief over de markt. Ruim tweederde denkt dat de vraag naar WMS-software en -advies dit jaar zal groeien. Slechts 3 procent voorspelt een krimpende markt.
Tijdens de speciale tiende WMS-dag op 14 april wordt uitgebreid ingegaan op de ervaringen van gerenommeerde WMS-gebruikers. Sprekers uit de afgelopen tien jaar zoals Duco Avis van Blokker, Boudewijn Canrinus van Albert Heijn en Hans de Jong van Van Uden Logistics gaan in discussie over de vraag wat WMS hen heeft opgeleverd.

Info: www.wmsdag.nl, tel. (070) 441 57 33

Reageer op dit artikel