nieuws

TNT investeert in roadhub Duiven

Warehousing

DUIVEN – TNT Express gaat 14,3 miljoen euro investeren in capaciteitsuitbreiding en opwaardering van zijn Europese roadhub in Duiven. Aanleiding voor de uitbreiding is de volumegroei van de hub, sinds de start in 1998.

Wekelijks worden in Duiven 126.000 zendingen en 5.700 ton vracht verwerkt. Het sorteeropppervlak wordt met 3.500 vierkante meter uitgebreid tot 20.000 vierkante meter. De sorteercapaciteit verdubbelt tot 11.000 stuks per uur. Het aantal laaddocks gaat van tachtig naar honderdzestien. Verder wordt de ruimte voor kantoren en vrachtautoparkeerplaatsen uitgebreid. Het bedrijf koopt ook 25.000 vierkante meter grond naast de hub voor mogelijk toekomstige uitbreiding.
De uitbreiding zal in oktober volledig zijn afgerond en levert de site de komende vijf jaar zo’n honderd extra arbeidsplaatsen op.

Reageer op dit artikel