nieuws

Opname distributieruimte stijgt fors in 2004

Warehousing

UTRECHT – De opname van distributiecentra in 2004 is met 50 procent gestegen ten opzichte van 2003. De totale opname in 2004 bedroeg circa 600.000 vierkante meter.

Zowel de nieuwbouw als bestaande bouw van distributiecentra is vorig jaar met circa 50 procent gestegen ten opzichte van 2003. De totale opname in 2004 bedroeg circa 600.000 vierkante meter. Dit ligt aanzienlijk hoger dan het gemiddelde niveau van de voorgaande jaren, zo blijkt uit het marktrapport: ‘Logistiek in perspectief: de Nederlandse markt voor distributiecentra 2005’ van DTZ Zadelhoff Logistiek.
Hoewel het totale aanbod een stijgende lijn vertoont, is in enkele deelmarkten slechts in beperkte mate kwalitatief goed aanbod direct beschikbaar. Net als in de voorgaande jaren zien de onderzoekers dat investeerders opnieuw een grote belangstelling tonen voor beleggen in logistiek vastgoed.

Reageer op dit artikel