nieuws

BMW moderniseert hoogbouwmagazijn

Warehousing

STEYR – Autofabrikant BMW heeft het hoogbouwmagazijn bij de motorenfabriek in Steyr gemoderniseerd. Het magazijn wordt gebruikt voor de aanvoer van onderdelen aan de productielijn.

In het hoogbouwmagazijn zijn het pallettransporteurs en de palletkranen gemoderniseerd. Daarnaast is het warehouse control systeem aangepast en zijn interfaces met het standaard warehouse management systeem van de autofabrikant gemaakt. Het hele project is uitgevoerd door Witron.
Een bijkomend probleem was dat de aanvoer van onderdelen uit het magazijn aan de productielijn tijdens het moderniseringsproject gewoon door moest gaan. “Dat is te vergelijken met een harttransplantatie bij een hardloper tijdens een marathon”, zegt Christian Tschurtschenthaler, logistics and planning manager van BMW in Steyr.
Omdat het hele magazijn leeg moest zijn, is gedurende het project een extern magazijn gehuurd dat met een conveyor-brug met de fabriek werd verbonden.

Reageer op dit artikel