nieuws

Wim Bosman naar Egypte

Warehousing

S–HEERENBERG – Wim Bosman gaat in Egypte aan de slag. In het Noord-Afrikaanse land ontplooien Wim Bosman en Royal Maritime, onderdeel van het Egyptische Amiral Group, logistieke activiteiten vanuit de haven Sokhna Port.

In Sokhna Port, zo’n 110 kilometer van hoofdstad Caïro, staat al een onder Nederlandse leiding neergezet distributiecentrum van 4000 vierkante meter, dat als basis zal dienen voor de activiteiten in Egypte. De haven en de hoofdstad zijn volgens Ric Engelberts, managing director van Royal Wim Bosman, met elkaar verbonden door een gloednieuwe snelweg. “Het bestaande dc is naar Egyptische maatstaven zeer modern. Maar die 4000 vierkante meter zijn slechts een start, want we hebben plannen om op termijn een landelijk distributienetwerk op te zetten. We hebben in de haven ook de ruimte. Er is tachtig hectare voor logistieke activiteiten gereserveerd.”
Wim Bosman zal in eerste instantie goederen gaan verwerken in de sectoren automotive, IT en consumer goods. De logistiek dienstverlener heeft naast uitbreiding in Afrika ook bijna de eerste fase van nieuwbouw in Roemenië afgerond, voor dochter Dijkman Bliteb. In het dichtbij Boekarest gelegen Ploiesti begint Wim Bosman met 10.000 vierkante meter aan warehouseruimte, op een aangekocht terrein van 85.000 vierkante meter.

Reageer op dit artikel