nieuws

Markt magazijnen herstelt

Warehousing

DOETINCHEM – Op de markt van magazijnstellingen zijn de geluiden zijn weer positief na het moeilijke jaar 2003. Vorig jaar was goed al blijven bedrijven voorzichtig met voorspellingen over 2005.

“Er is behoorlijk aan de boom geschud maar een recessie heeft ook zijn goeie kant natuurlijk”, zegt Anton van Loon, directeur van branche-organisatie BMWT. Vorig jaar was een mooi, herstellend jaar. Er is nu weer volume en het kan weer de goeie kant op.” Evert Jan van Kakerken van Kader reageert: “Het aantal aanbieders is afgenomen en de verkooporganisaties worden gereorganiseerd. Interne focus op de kosten zal het rendement op peil moeten houden. Nederland zal de laagste prijs per palletplaats in Europa voorlopig wel houden. Wij verwachten dat de markt voor interne logistieke systemen in grote lijnen hetzelfde zal zijn als in 2004. De macro-economische groei blijft mager.” Huub Widdershoven van Constructor Dexion: “Wij hebben zelf zeker niet slecht gedraaid vorig jaar en zelfs een omzetverhoging gerealiseerd. Als nu het consumentenvertrouwen ook nog iets aantrekt dan komt het wel goed. Zeker als je ziet wat er nu al weer wordt gebouwd. Het moet toch een keer loskomen.” Ook Arie Ariese van SSI Schäfer is uitermate positief over 2004. “Wij hebben 40 procent meer verkocht dan in 2003. Een superjaar dus. Voor 2005 zijn we ook weer goed begonnen. Al verwacht ik gezien de huidige economie niet dat we 2004 makkelijk zullen evenaren. We hopen het.” Jos Martens van GS-Systems verwacht juist dat 2005 beter wordt dan 2004. “Maar wij hebben wat naweeën gehad door onze overname. Eind vorig jaar is het aantal aanvragen echter gestegen en we hopen dat er in verhouding meer opdrachten uitkomen dan het jaar daarvoor.”
Meer in LogistiekKrant 3, 18 februari

Reageer op dit artikel