nieuws

Solo Lift wint Arbo Innovation Award

Warehousing

AMSTERDAM – Tawi heeft tijdens de vakbeurs Arbo 2005 de Arbo Innovation Award ontvangen voor de Liftmates Solo Lift. Met dit apparaat kunnen snel en ergonomisch kartonnen dozen opgepakt en verplaatst worden.

De Liftmates Solo Lift is vooral geschikt voor het oppakken van zeer lichte dozen, die dankzij het apparaat met één hand opgepakt kunnen worden. De Solo Lift heeft een goede grip op de doos, zodat het veilig in het gebruik is en de kans op vallen klein is.
De vakjury koos voor de Solo Lift vanwege de grote toegevoegde bij het oplossen van tilproblemen. Eén op de vijf medewerkers verricht nog steeds lichamelijk zwaar werk. Vooral de ergonomie in de laatste fase in de distributie, de aflevering bij de eindgebruikers, is volgens de jury moeilijk te verbeteren. Het juryrapport: “Doordat de Solo Lift gebruikt kan worden met een groot deel van de bestaande toegelaten eenheidsverpakkingen (kartonnen dozen), is de praktische toepasbaarheid groot. Vorm, eenvoud in het gebruik en prijs zorgen er bovendien voor dat het product zowel geschikt is voor gebruik in de distributiesector, als voor incidenteel gebruik door de eindgebruikers zelf.”
De vakjury houdt rekening met een toename van de armklachten door het eenhandig tillen, maar vind die klachten acceptabel omdat het apparaat een gunstig effect heeft op de rugbelasting.

Reageer op dit artikel