nieuws

PKP pallets in de ban

Warehousing

ZOETERMEER – Verladersorganisatie EVO waarschuwt voor problemen die kunnen ontstaan met europallets voorzien van een PKP-label. PKP staat daarbij voor de Poolse Spoorwegen.

Er zouden sinds mei van dit jaar pallets zijn voorzien van dit label, terwijl ze niet voldoen aan de eisen van de UIC, de Union Internationale des Chemins de fer. Het probleem dat volgens EVO speelt is dat veel organisaties hebben besloten de pallets die na deze genoemde datum zijn geproduceerd niet meer te gebruiken. De partijen die de pallets nu in hun bezit hebben zijn derhalve volgens de verladersorganisatie de pineut.
Overigens moet het probleem ook weer niet worden overdreven, omdat van de in totaal driehonderd miljoen pallets die in Europa worden gebruikt, er 30 tot 45 miljoen voorzien van het PKP-label. En daarvan is slechts een beperkt deel geproduceerd na 1 mei 2004.

Reageer op dit artikel