nieuws

Daewoo verkoopt meer trucks in 2004

Warehousing

SEOUL – Daewoo verkocht het afgelopen jaar wereldwijd 12.500 vorkheftrucks; een toename van 25 procent ten opzichte van vorig jaar.

Op de eigen markt wist Daewoo ruim 5000 units af te zetten – goed voor een marktaandeel van 50 procent – ondanks dat dit resultaat op de thuismarkt een lichte daling ten opzichte van vorig jaar betekende. Daewoo meldt dat de verkopen in de VS en West-Europa met 10 tot 20 procent zijn gestegen.Ook de verkopen in Rusland, het Midden Oosten en China zitten volgens de Koreanen in de lift. De in de loop van dit jaar tot stand gekomen nieuwe productiefaciliteit in China heeft daar in korte tijd 1500 units geproduceerd en verkocht. In samenwerking met Crown werden 1200 eenheden verkocht in Oceanië. Voor 2005 stelt Daewoo zich als doel 14 procent meer te verkopen op de thuismarkt (5500) en 14.500 voor de export. Voor volgend jaar zijn nieuwe elektrische modellen gepland. Daewoo verwacht meer vraag naar elektrisch aangedreven heftrucks, vanwege de emissieproblematiek

Reageer op dit artikel