nieuws

Still neemt Stocka over

Warehousing

STOCKAMÖLLAN – Het Duitse Still GmbH heeft het Zweedse Stocka Industries AB volledig overgenomen. Het bedrijf blijft gevestigd in Stockamöllan even ten noorden van Malmö en wordt een volle dochteronderneming van Still.

General manager Göran Sjöberg gaat de nieuwe onderneming leiden. In 2001 nam Still al een minderheidsbelang van 25 procent in de onderneming. Stocka produceert onder andere de Scancab cabines voor de nieuwe Still R60 elektrische vorkheftrucks. Daarnaast produceert de firma cabines voor Volvo Truck, Saab Automobile. Overige grote vaste klanten zijn Tetra Pack en Ikea. Stocka scoorde vorig jaar nog een omzet van 12,3 miljoen US dollar, waarvan 35 procent werd gerealiseerd met Still-producten. Stocka industries werd in 1906 opgericht en geldt als een van de oudste Zweedse ondernemingen op intern transportgebied, die nog steeds actief is. Vanaf 1918 werden de eerste handpallettrucks van dit merk geproduceerd en in 1958 werd het productieprogramma uitgebreid met vorkheftrucks. Sinds 1997 is Stocka een officiële Still dealer.

Reageer op dit artikel