nieuws

Hema wint jaarlijkse logistiek prijs

Warehousing

BAARN – Gisteravond reikte minister Karla Peijs de Nederlandse Logistiek Prijs 2004 uit aan Theo Heemskerk, hoofd logistiek van Hema. De prijs is de kroon op het werk dat Hema heeft gedaan in het distributiecentrum in Utrecht Lage Weide. Dit innovatieproject begon in mei 2001. Vorig jaar werd de nieuwe orderverzamelhal in gebruik genomen, vijf maanden eerder dan gepland. De jury was vooral onder de indruk van het projectmanagement, waarbij alles volgens de gemaakte afspraken werd uitgevoerd.

Dankzij het nieuwe concept en de automatische systemen slaagde Hema erin om de productbeschikbaarheid in de winkels te verhogen – als voornaamste doelstelling – van 90 procent in 2002 naar 96 procent nu. De productiviteit ging omhoog van 100 pickeenheden per uur naar 240. Het aantal medewerkers daalde van 750 naar 570, evenals het voorraadniveau. Volgens minister Peijs is Hema een perfect voorbeeld van een geslaagd innovatieproject, waar volgens haar in de mobiliteitssectoren er te weinig van zijn. Een paar jaar geleden was de minister nog commissaris bij Vendex KBB waartoe Hema behoort. Mede daarom was ze zeer verguld met de prijswinnaar. Theo Heemskerk verwees in zijn dankwoord naar de periode voor 1999, toen Hema een slechte logistieke prestatie afleverde na jarenlange interne discussies. ,,Juist daarom ben ik blij dat we nu met deze prijs ons kunnen laten zien intern en extern.’’ Heemskerk wil een vermelding van de prijs op alle vrachtauto’s.

Reageer op dit artikel