nieuws

Fujitsu implementeert MLS in distributiecentrum van JVC

Warehousing

Fujitsu gaat in opdracht van elektronicaconcern JVC, het Warehouse Management Systeem (WMS) MLS implementeren in het distributiecentrum van JVC Logistics Europe in Boom, bij Antwerpen. De implementatie moet op 1 april 2005 gereed zijn. Daarna onderhoudt Fujitsu het systeem nog minstens vijf jaar.

Belangrijkste argumenten voor deze keus waren de grote logistieke kennis van Fujitsu en de brede functionaliteit van MLS. De geïntegreerde crossdocking-, stock-owner change- en douanefaciliteiten die het systeem bood, gaven uiteindelijk de doorslag. De douanefunctie was cruciaal omdat in het DC in Boom alle producten die bestemd zijn voor de Europese markt binnenkomen en vervolgens over het continent gedistribueerd worden. Naast de Douane-module schafte JVC nog zeven andere MLS-modules aan, waaronder Vrachtbeladingsplanning, ERP/MRP-interfaces, RF & Labourmanagement en Warehouse Intelligence Solution.

Het elektronicaconcern vroeg Fujitsu tevens als hoofdaannemer van het MLS-project in België te fungeren. Dit betekent dat de IT-dienstverlener ook verantwoordelijk is voor de correcte werking van de benodigde hard- en software van derden, en dus voor het goed functioneren van het complete systeem. Fujitsu werkt bij de implementatie in Boom samen met twee onderaannemers: Dell/EMC België levert de server- en storage-voorzieningen, LXE België de Radio Frequency (RF)-apparatuur. Als het project in het DC in België een succes wordt, is er een goede kans dat Fujitsu MLS ook in de andere Europese vestigingen van JVC mag implementeren.

Reageer op dit artikel