nieuws

Eerste paal ZON de grond in

Warehousing

WIERINGERMEER – In de Noord-Hollandse Wieringermeer is de eerste paal voor het nieuwe logistiek centrum van XON en Hiemstra de grond in gegaan. Zon is een verkooporganisatie van en voor professionele tuinbouwondernemers.

De nieuwbouw van het complex beslaat in totaal 14.000 m2, waarvan 5600 m2 bedrijfsruimte en 800 m2 voor kantoorruimte is gereserveerd door ZON. De resterende vierkante meters zullen door Hiemstra worden gebruikt. Als de bouw volgens planning loopt zal het pand medio 2005 kunnen worden geopend.
Beide partijen hebben hun keus voor deze regio gemaakt op basis van bevindingen van het Platform Agrologistiek. Wieringermeer zou volgens dit platform moeten utigroeien tot een agribusinesscomplex, net als de regio rond Venlo, waar ZON eveneens is gevestigd. De nieuwbouw zal bij oplevering zijn voorzien van loods-, dockfaciliteiten, halkoeling en aparte koelcellen ten behoeve van het koelen en verladen van telerproducten.

Reageer op dit artikel