nieuws

Franse kledingketen krijgt nieuw WMS

Warehousing

ROUBAIX – Okaïdi heeft in twee Noord-Franse dc’s een nieuw warehouse management systeem in gebruik genomen. Dit Franse bedrijf levert kinderkleding aan 300 eigen winkels.

Okaïdi heeft in Roubaix twee hubs die samen als Europees dc fungeren. Deze dc’s zijn onlangs uitgerust met het warehouse management systeem van Manhattan Associates. Nog geen drie maanden na de ingebruikname was de productiviteit al met 10 procent verbeterd.
Behalve het WMS heeft de fabrikant van kinderkleding ook het systeem van Manhattan voor handelspartnermanagement geïmplementeerd. Hiermee kan Okaïdi de relatie met toeleveranciers beter in de gaten houden.
Okaïdi is in 1996 opgericht en had in 2001 al meer dan 160 winkels in Frankrijk. Inmiddels is dat aantal opgelopen tot 300 winkels, waarvan 60 in de rest van Europa, het Midden-Oosten en Oceanië. Volgend jaar wil Okaïdi het nieuwe logistieke concept ook implementeren in de dc’s in China en Dubai.

Reageer op dit artikel