nieuws

Siemens beveiligt UTi

Warehousing

ZOETERMEER – Siemens Building Technologies heeft van logistiek dienstverlener UTi de opdracht gekregen voor de beveiliging van haar nieuwe distributiecentrum en kantoor op Schiphol-Rijk. Met deze opdracht is een bedrag gemoeid van circa 100.000 euro.

Na een advies- en tenderprocedure onder vier partijen verleende UTi aan Siemens als hoofdaannemer de opdracht voor het realiseren van het totale beveiligingsconcept. Het beveiligingsconcept voldoet aan de TAPA-A standaard. Tot de leveringsomvang behoren camerabewaking, toegangscontrole, inbraakdetectie en het onderhoud voor de komende drie jaar. Daarnaast heeft UTi gekozen voor het leasen van de beveiligingssystemen via Siemens Lease. Bij de oplevering van het project in september van dit jaar garandeert Siemens dat de beveiligingssystemen van het distributiecentrum voldoen aan de gestelde eisen voor het behalen van een TAPA-A certificaat. TAPA-A staat daarbij in de logistiek voor de hoogste vorm van beveiliging van distributiecentra. Siemens verwacht binnenkort meer soortgelijke opdrachten voor TAPA-beveiliging van distributiecentra te verkrijgen.

Reageer op dit artikel