nieuws

Heftruck valt van dieplader in het water

Warehousing

Een heftruck is onlangs in het Apeldoornse Kanaal Zuid gevallen. De heftruck stond op een dieplader en bleek te hoog voor een tunnel onder het spoor.

Een heftruck raakte onlangs te water in Apeldoorn. De heftruck stond op een dieplader en bleek enkele centimeters te hoog te zijn voor de 4.10 meter hoge tunnel onder het spoor. Door de klap tegen het tunnelportaal viel de zeven tons heftruck om. Hij schuurde daarbij langs de tunnelwand en viel even verder van de dieplader in de berm. De vrachtwagen was van Beekman Transport.
Volgens Anton Beekman is mogelijk het hydraulische hefsysteem van de heftruck door de warmte gaan uitzetten waardoor een deel van de truck boven de maximumhoogte van vier meter uitstak. Beekman zegt verbaasd te zijn, omdat het ritje door de tunnel met dezelfde dieplader en hetzelfde type heftruck al drie of vier keer eerder is gemaakt.
De heftruck was zojuist opgehaald bij een klant van het bedrijf elders in Apeldoorn. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De chauffeur van de dieplader zei zich wild geschrokken te zijn. ‘Je hoort een vreselijke klap en dan zie je dat ding eraf kantelen. Het gekke is dat ik al eerder met zo‘n heftruck door de tunnel ben gereden. Zonder problemen‘.

Reageer op dit artikel