nieuws

Dc’s in Oost-Europa worden goedkoper

Warehousing

AMSTERDAM – De huurprijzen van nieuwe distributiecentra in Oost-Europa liggen twintig tot dertig procent onder het niveau van 2001. Dat zegt vastgoedbedrijf Prologis.

Prologis heeft onderzoek gedaan naar de markt voor dc’s in Oost-Europa. Het logistiek vastgoedbedrijf constateerde dat de eerste investeringsgolf vooral geconcentreerd was rond grote steden als Warschau, Praag en Boedapest. Nu gaan bouwers van dc’s verder het land in en verrijzen er dc’s rond regionale centra. Vooral het Slowaakse Bratislava is in trek vanwege de nabijheid van Oostenrijk en de goede verbindingen met Tsjechië en Hongarije. Ook Slovenië en zelfs Roemenië komen meer in beeld.
Vanwege de vele nieuwe panden in deze regio zijn de huurprijzen ingezakt. Deze waren in het verleden erg hoog vanwege de schaarste aan logistieke centra. Nu liggen de huurprijzen twintig tot dertig procent onder het niveau van 2001.

Reageer op dit artikel