nieuws

Univeyor levert langste sorteerinstallatie

Warehousing

ARDEN (DK) – Het Deense Top-Toy krijgt ‘s-lands langste automatische sorteerinstallatie, geleverd door Univeyor. Met de opdracht is een investering van ruim 7,8 miljoen euro gemoeid.

Het bestaande hypermoderne distributie-centrum van de speelgoedfabrikant van 60.000 vierkante meter, wordt voorzien van een 870 meter lange sorteerinstallatie. Deze krijgt een capaciteit van 8000 eenheden per uur en kan gelijktijdig 80 kratten afhandelen, met een uitbreidingsmogelijkheid naar 120 kratten. Daarmee voorziet de speelgoedfabrikant en distributeur tot 2010 over voldoende capaciteit te beschikken. De oplevering en ingebruikname is voor eind 2005 gepland. De sorteerinstallatie wordt tevens uitgerust met een cross-dock parallelbaan voor rechtstreekse spoed-leveringen van 50 hardlopers vanaf ontvangst goederen naar de sorterinstallatie. Hiermee worden de handlingkosten en de uitlevertijd globaal gehalveerd. Om pieken tijdens de kerstdagen op te vangen, kan de automatische sorteerinstallatie naar behoefte worden uitgebreid met een flink aantal handmatige orderpickstations, die voor iedere orderpicker ergonomisch instelbaar zijn. De sorteerinstallatie wordt inclusief een WMS geleverd, dat volledig wordt geïntegreerd in het bovenliggende host-systeem van Top-Toy.

Reageer op dit artikel