nieuws

NYK sluit contract met ProLogis in Romentino

Warehousing

MILAAN – ProLogis gaat in Italië voor NYK Logistics een distributiecentrum bouwen van ruim 33.000 m2 aan oppervlakte. Romentino heeft de gemeente waar het pand zal verschijnen. Het Italiaanse plaatsje ligt 36 kilometer ten westen van Milaan, aan de snelweg die van deze stad naar Turijn leidt.

Romentino ligt eveneens aan de Corridor 5, een van de belangrijkere transportroutes in Zuid-Europa. Vliegveld Malpensa ligt op een afstand van 19 kilometer. Het is de bedoeling dat NYK eind 2004 zijn intrek kan nemen in het distributiecentrum.
ProLogis meldt en passant dat het van plan is in de loop van 2005 het resterende deel van het logistieke park op te leveren dat in totaal 80.000 m2 groot moet worden. NYK Logistics had nog geen eerdere lease-overeenkomsten met ProLogis in Italië. Beide partijen werkten al wel samen in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Tsjechië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Dc in Sao Paulo voor Yamaha
NYK maakte eveneens bekend dat het een distributiecentrum mag opzetten voor motorfabrikant Yamaha in de Brasiliaanse stad Sao Paulo. NYk beheert nu al vijf distributiecentra voor dit Japanse bedrijf, in Azië, Europa, Noord- en Latijns-Amerika. In de nabije toekomst wil NYK een volgend centrum neerzetten in Hamburg.

Reageer op dit artikel