nieuws

Swisslog automatiseert AH kaascentrale

Warehousing

CULEMBORG – Bouter Kaas – handelend onder de naam AH Kaascentrale – heeft een geïntegreerde oplossing van Swisslog in gebruik genomen voor de handling en picking van CBL kratten met kaasproducten.

Het geleverde automatische picksysteem bestaat uit twee portaal robots (circa 8 x 60 meter) die in staat zijn volle kolommen van de verpakkingslijnen in te slaan en bonte kolommen met verschillende producten en krathoogten uit te slaan. Dit picksysteem staat bekend als het ‘Multipick systeem’. Het door Swisslog geleverde Warehouse Management Systeem (WMS) coördineert alle activiteiten binnen het beschreven material handling systeem. Via een interface wordt met het ERP systeem gecommuniceerd van Bouter Kaas. Het door Swisslog geleverde material handling systeem start direct na de verschillende verpakkingslijnen op de eerste verdieping. Na verwerking en etikettering worden de consumenteneenheden in CBL kratten geplaatst. Momenteel zijn drie verschillende hoogtes CBL krat in gebruik. De kratten met identiek product worden door stapelaars gestapeld tot ongeveer twee meter hoog. De stapels kratten worden door een transport systeem met geïntegreerde lift naar het picksysteem op de begane grond getransporteerd. Om het aantal robots te beperken en een optimale consolidatie te bewerkstellingen met het manuele pickgebied wordt door de robots een batch van zes orders gepickt, die via een sorteer systeem met zes uitgangen naar specifieke winkel worden uitgesorteerd. Het sorteersysteem sorteert ook de producten afkomstig uit het manuele pickgebied uit naar supermarkt en consolideert zo volle kratten picking met manuele picking. Via stapelaars, aan het einde van het sorteer systeem, worden kolommen geformeerd die volledig automatisch door een robot op een rolly of dolly worden geplaatst.

Reageer op dit artikel