nieuws

Kramp krijgt nieuw orderverzamelsysteem

Warehousing

VARSSEVELD – Kramp Nederland heeft een nieuw orderverzamelsysteem aangeschaft. Met het nieuwe systeem wordt de inslag van goederen en het verzamelen van snellopers in het bestaande dc van de technische groothandel in Varsseveld geautomatiseerd. De orderbakken worden met een transportsysteem naar verschillende pickzones getransporteerd. Daar worden de gepickte artikelen in de bak gelegd, waarna de orderbak naar de volgende zone gaat. Leverancier van het systeem is Van Riet.

De aanschaf van het systeem is onderdeel van de operatie Slagkracht. De drie magazijnen van Kramp in Varsseveld, Lummen (België) en Tolbert worden samengevoegd in het bestaande dc in Varsseveld. Hiermee hoopt de groothandel in onderdelen voor landbouw-, gras- en bosbouwmachines de operationele kosten te verlagen en de logistiek te verbeteren. Door de magazijnen samen te voegen hoeven leveranciers niet langer drie vestigingen te bezoeken en kan de voorraad omlaag. De vestigingen in Lummen en Tolbert blijven net als de vestiging in Alphen aan den Rijn wel fungeren als servicemagazijnen, waar klanten onderdelen kunnen afhalen.

Reageer op dit artikel