nieuws

Speciale ecopallets voor Sandvik

Warehousing

STEIN – VMT Ecopackaging heeft voor gereedschappenfabrikant Sandvik op maat een groot antal pallets gemaakt. Sandvik gebruikt de aangepaste ecopallets met afmetingen van 800 bij 600 millimetr voor het transport naar landen waar beperkingen gelden voor houten verpakkingen. Door kunststoffen pallets te gebruiken denkt Sandvik een heleboel inklaringsformaliteiten en bijbehorende administratieve handelingen te ontlopen.

De ecopallets worden gebruikt voor het transport van gereedschappen. Die worden verpakt in kartonnen dozen, die met staal- of nylonbanden aan de pallet worden bevestigd. De zendingen gaan naar Noord-Amerika, het Verre Oosten en Australië.
Het maximum gewicht dat op de pallets kan worden opgeslagen is 250 kilogram. Dat heeft niets met de pallets te maken, maar alles met de beperkingen van de luchtvrachtvervoerders die afrekenen per kilogram. Lichtgewicht pallets zijn dus in het voordeel.

Reageer op dit artikel