nieuws

Proost en Brandt kiest nieuw WMS

Warehousing

Papiergroothandel Proost en Brandt heeft voor het distributiecentrum in Diemen het Warehouse Management Systeem MLS van Fujitsu Services gekozen. Het WMS moet rond de jaarwisseling operationeel zijn.

Proost en Brandt was op zoek naar een modern WMS, inclusief Radio Frequency (RF)-functionaliteit, ter vervanging van het oude zelfgeschreven ERP-systeem. Dit oude systeem schoot in logistiek opzicht steeds meer te kort. Na een uitvoerige selectie – op basis van de database van IPL Consultants waarin alle gangbare WMS-pakketten vergeleken worden – koos Proost en Brandt uiteindelijk voor MLS van Fujitsu Services.
MLS beantwoordde als enige aan de belangrijkste selectiecriteria van Proost en Brandt. Zo bleek het pakket in staat inzichtelijk ordermanagement te faciliteren en heldere managementinformatie te produceren. Ook de multi-site-optie die MLS heeft voldoet aan de eisen van de papierleverancier. Proost en Brandt heeft op meerdere locaties papier in opslag, bij verschillende logistieke dienstverleners die ieder hun eigen WMS-pakket gebruiken. Het nieuwe systeem moet al die externe pakketten via interfaces kunnen aansturen om de logistiek geïntegreerd te laten uitvoeren. Een andere voorwaarde was dat het WMS de klantspecifieke aanpak van Proost en Brandt ondersteunt. Alle extra handelingen die klanten verlangen, moet het systeem kunnen verwerken: van een speciale palletmaat tot een afwijkend papierformaat.
Op dit moment bereidt de logistieke afdeling van Proost & Brandt zich voor op het omzetten van de processen Fujitsu Services bezig met het schrijven van maatwerk en het inrichten van de diverse MLS-modules die de papierleverancier heeft aangeschaft: Basis, Rittenplanning, ERP/MRP Interface Toolset, Doorberekenen Opslag en Diensten, RF & Werkverdeling, Dock Management, Assemblage en Warehouse Intelligence Solution (voor de gewenste managementinformatie). Als alles volgens planning verloopt, begint in november de testfase en gaat MLS rond de jaarwisseling live.

Reageer op dit artikel