nieuws

Lichte winstgroei voor Jungheinrich

Warehousing

Hamburg – De nettowinst van het Jungheinrich AG concern steeg in het eerste kwartaal licht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar van 8,6 naar 8,7 miljoen euro. Ook de bruto omzet steeg in het eerste kwartaal met twee procent van 370 naar 376 miljoen euro, maar het nettoresultaat daalde met vier procent van 358 naar 345 miljoen euro.

Jungheinrich verwacht overigens dat de jaarresultaten over 2004 negatief worden beïnvloed door de sluiting van de fabrieken in Leighton Buzzard (UK) en Argentan (F). De productieverplaatsing van IC-vorkheftrucks vanuit Engeland naar Moosburg in Duitsland verloopt volgens plan. De productie van elektrisch aangedreven meeloop magazijntrucks in Argentan wordt terugverplaatst naar Norderstedt in Duitsland. De handpallettrucks worden betrokken van de Chinese fabrikant Ningbo Ruyvi joint stock Co Ltd.

Reageer op dit artikel