nieuws

Klaprek voor blok- en europallets

Warehousing

Bleiswijk- Door het toenemend gebruik van europallets in met name de groente- en fruitwereld, lopen veel bedrijven in deze sector tegen het probleem aan dat men niet meer kan volstaan met één type pallettruck. De pallettruck is of te breed of juist te smal.

De aanschaf van een extra elektrische pallettruck is een relatief dure investering en het gebruik van meerdere type’s is bovendien niet echt praktisch. Om dit probleem te ondervangen, is een speciaal klaprek ontwikkeld, waarmee de vorken van de pallettruck 20 cm kunnen worden ingekort en de europallet optimale steun verkrijgt van het 150 cm hoge rek. De europallet kan overdwars opgetild worden, zonder dat de lepels het volgende pallet meenemen. Wanneer vervolgens een blokpallet moet worden verplaatsen, klapt het rek weer in en hebben de lepels weer de originele lengte van 100 cm. Het klaprek past op ieder type elektrische pallettruck – zowel meeloper als meerijder – en is voorzien van een veer voor de vergrendeling.

Reageer op dit artikel