nieuws

Hogere omzet, lagere winst voor Nacco

Warehousing

Mayfield Heights (USA) – de Nacco Material Handling Group (NMHG) meldt een lagere winst bij een hogere omzet over het eerste kwartaal van dit jaar. De omzet steeg vergeleken met dezelfde periode vorig jaar van 382,6 miljoen naar 421,3 miljoen US-dollar. De winst daalde van 4,7 miljoen naar 2,5 miljoen US-dollar.

Desondanks schat het concern – waartoe Hyster en Yale behoort – de vooruitzichten voor 2004 optimistisch in. In de loop van dit jaar worden onder andere enkele nieuwe modellen geïntroduceerd. NMHG verwacht daarmee meer groei in de markt voor vorkheftrucks en magazijntrucks in Noord-Amerika en Japan te realiseren. In China voorziet NMHG zelfs een sterke groei. Voor Europa wordt een stabiliserende markt verwacht. Het lagere bedrijfsresultaat wordt volgens Nacco vooral veroorzaakt door sterk gestegen kosten voor grondstoffen en fluctuerende wisselkoersverschillen. De resultaten voor Europa en Azië (exclusief Japan en China) staan vooral onder druk door gestegen reparatie- en onderhoudskosten van huurvloten op contractbasis.

Reageer op dit artikel