nieuws

Siemens en Fraunhofer winnen innovatieprijs

Warehousing

De Duitse Innovationspreis fuer Logistik 2004 is door de Verein Deutsche Ingenieure (VDI) toegekend aan Siemens Dematic AG en het Fraunhofer instituut voor een gezamenlijk ontwikkeld multishuttlesysteem.

De multishuttle is een universeel inzetbaar en modulair opgebouwd opslag- en transportsysteem voor magazijnen voor kleinonderdelen. Het concept is gebaseerd op zelfstandig railgeleide voertuigen voor het zelfstandig laden en lossen en het transport van onderdelenkisten en kratten, die zich binnen en buiten het magazijn bevinden. De rails bepalen niet alleen het af te leggen traject, maar verzorgen tevens de stroomvoorziening van de multishuttle. Vanwege het ontbreken van een eigen on-board stroomvoorziening met tractiebatterijen zijn de shuttles per stuk goedkoper in de aanschaf en in de exploitatiekosten en licht van gewicht. De transportopdrachten ontvangen de shuttles via een W-LAN (wireless local area network). De besturingssoftware hiervoor is ontwikkeld door het logistieke onderdeel (IML) van het Fraunhofer instituut op basis van het standaard softwarepakket ‘myWMS’.

Reageer op dit artikel