nieuws

Logistiek beleggers boeren goed

Warehousing

Eurindustrial en Celogix maken goede tijden door. Eurindustrial zag haar totaal belegd vermogen het afgelopen boekjaar met 36,7 procent stijgen tot bijna 84,7 miljoen euro. Celogix meldt de afgelopen twee maanden vier nieuwe logistieke centra, in België (2), Frankrijk en Spanje, ter waarde van 66 miljoen euro te hebben verworven.

Eurindustrial in Zevenaar zag haar belegd vermogen vorig jaar vooral toenemen door de verwerving van een groot logistiek centrum in Venray en aan een herwaardering van de objecten in de vastgoedportefeuille. Eind 2003 bestond de portefeuille uit tien objecten, die samen 140.995 vierkante meter op- en overslagruimte beslaan. Het eigen vermogen steeg met 32,9 procent tot ruim 43 miljoen euro. Het totale beleggingsresultaat groeide met 51 procent fors tot bijna 4,2 miljoen.
Eurindustrial ziet dat institutionele beleggers meer belangstelling hebben voor het beleggen in logistiek vastgoed. Vorig jaar werd zo’n 280 miljoen euro in Nederlands logistiek vastgoed belegd. Eurindustrial stelt hiervan ongeveer 7,5 procent voor haar rekening te nemen.

Celogix in Amsterdam heeft de afgelopen twee maanden logisiteke distributiecentra verworven in Mechelen, Willebroek, Lille en Madrid. In Mechelen is de derde fase (zo’n 4.032 vierkante meter) van een 33.000 vierkante meter groot dc verworven. Deze fase is verhuurd aan New Wave Logisitics (NYW). Fase een en twee zijn al eigendom van Celogix. De aanwinst in Willebroek is 44.000 vierkante meter opslag en kantoren. Dit is langjarig verhuurd aan Blits Belgium. In het Franse Lille is een 32.000 vierkante meter groot dc aangekocht en verhuurd aan een food distributeur. In Madrid is een 31.000 vierkante meter grote opslagruimte, met kantoren, langjarig verhuurd aan huurders die behoren tot de Grupo Logistico Santos.
Celogix heeft op dit moment twintig objecten in haar portefeuille, die samen 530.000 vierkante meter vloeroppervlak beslaan en een waarde hebben van zo’n 320 miljoen.

Reageer op dit artikel