nieuws

Jan Linders live met WMS

Warehousing

Supermarktketen Jan Linders heeft het warehouse management systeem MLS van Fujitsu Services in gebruik genomen. Het betreft de eerste fase van een grootschalige implementatie in het distributiecentrum in Nieuw-Bergen. Voor droge kruidenierswaren is het systeem nu in gebruik genomen, de afdeling verswaren moet eind volgend jaar overstappen.

Jan Linders beschikt over 44 supermarkten in Gelderland, Limburg en Noord-Brabant die worden beleverd vanuit het dc in Noord-Limburg. Omdat het bestaande systeem was verouderd, besloot de retailer een nieuw warehouse management systeem (WMS) te selecteren. Jan Linders koos voor Fujitsu Services, dat ook al de kassasystemen heeft geleverd.
Ria Bouten, algemeen hoofd logistiek van Jan Linders, is tot nu toe tevreden. “De productiviteit van het dc stijgt dankzij het nieuwe WMS. De kosten dalen en de winkels zijn sneller en soepeler te bevoorraden.”
Overigens heeft Jan Linders ook nieuwbouwplannen. Het huidige dc is te krap bemeten.

Reageer op dit artikel