nieuws

DHL bouwt nieuw dc in Noord-Nederland

Warehousing

DHL bouwt in Drachten een nieuw distributiecentrum voor Noord-Nederland. Dit betekent dat de vestigingen in Leeuwarden en Groningen dichtgaan. Daarnaast komt er een nieuwe locatie in Zwolle. Het verdeelcentrum in Drachten biedt werk aan minimaal 225 mensen en moet medio volgend jaar klaar zijn.

De verplaatsing past in de strategie van het bedrijf om zijn netwerk te optimaliseren. Voor de nieuwbouw is 3,5 hectare grond aangekocht op industrieterrein Azeven, naast de vestiging van Heineken. Op nog eens twee hectare is een optie genomen. Bij het dc komt tevens een kantoorgebouw. Mogelijk verhuizen ook de activiteiten van DHL in Beilen en van Danzas in Smilde naar Drachten. FNV Bondgenoten vertrouwt erop dat de verhuizing niet tot ontslagen zal leiden.

Reageer op dit artikel