nieuws

België leidt klassement distributie centra

Warehousing

België staat volgens een onderzoek van Cushman & Wakefield Healey & Baker aan de kop van het klassement van het European Distribution Report, gevolgd door Frankrijk en Duitsland. Nederland zakt van de tweede naar de vierde plaats.

De lagere klassering van Nederland t.o.v. 2002 wordt vooral veroorzaakt door de mobiliteitsproblemen en de hoge grondprijzen. België consolideert haar eerste positie dankzij de gunstige huurtarieven, de centrale positie in de EU en de goed uitgebouwde infrastructuur. Frankrijk wint twee plaatsen ten opzichte van 2002. Duitsland blijft derde. Het klassement houdt rekening met de 15 belangrijkste criteria voor de operators bij de keuze van een nieuwe vestigingsplaats voor een distributiecentrum. Hieronder vallen o.a.: kosten, transport, toegankelijkheid en aanbod.

Reageer op dit artikel