nieuws

Topmannen Finmatica onder huisarrest

Warehousing

De Italiaanse financiële politie heeft zaterdagavond twee topmannen van Finmatica, leverancier van supply chain software, onder huisarrest geplaatst. Oprichter Pierluigi Crudele en de voormalige bestuursvoorzitter Fabio Bottari worden verdacht van vervalsing van de jaarrekeningen van 2002 en 2003 en het maskeren van miljoenenverliezen. Dat meldt het persbureau Reuters.

Vorige week dinsdag is het onderzoek naar de valsheid in geschrifte gestart. Openbare aanklagers van Brescia hebben veertig dozen met documenten van Finmatica in beslag genomen. Twee dagen later hebben Crudele en Bottari middels een persbericht aangekondigd dat ze met onmiddellijke ingang hun functie hebben neergelegd. In dat persbericht verklaarden ze naar eer en geweten, volgens de Italiaanse wet en in het belang van het bedrijf te hebben gehandeld. Afgelopen zaterdag werden ze ondervraagd door de ‘Guardia di Finanza’. De twee zijn niet de enige verdachten. Ook vijf andere bestuursleden staan onder verdenking.
Finmatica is groot geworden met financiële software. In de zomer van 2002 zette Finmatica voet in de markt voor supply chain software middels de overname van onder meer het Britse softwarehuis Mercia, specialist in vraagvoorspelling en voorraadbeheer. Tot de klanten behoren bedrijven als Unilever, Nestlé, Carlsberg, Ricoh, Pirelli en Johnson & Johnson. In Hoofddorp staat het Nederlandse kantoor van Finmatica.

Reageer op dit artikel