nieuws

Schenker coordineert export speciaalbier Heineken

Warehousing

Schenker zal de komende jaren voor Heineken het Euro Demand Point in Rotterdam coordineren. Vanuit dit EDP zullen speciaalbieren van verschillende Europese Brouwerijen worden verzameld, geconsolideerd en verzonden naar afnemers in de Verenigde Staten. Het volume van de transporten bedraagt zo’n 60.000 pallets in het eerste jaar.

De logistiek dienstverlener regelt de transporten vanuit de verschillende brouwerijen in Europa naar het EDP in Rotterdam. Vanuit Rotterdam worden de orders verwerkt en de bieren naar diverse Demand Points in de VS gestuurd. De retourstroom van lege fusten en pallets vanuit de VS naar Europa wordt door Schenker geregeld en loopt eveneens via Rotterdam. Heineken en Schenker verwachten beiden dat de opgezette werkwijze zich de komende jaren zal uitbreiden.

Reageer op dit artikel