nieuws

Samenwerking Douwe Egberts, Duyvis en Wim Bosman

Warehousing

Met ingang van 1 februari 2004 zal Wim Bosman een deel van de warehouse- en distributieactiviteiten voor Douwe Egberts Nederland en Duyvis gaan uitvoeren. De samenwerking betreft de orders tot zes pallets voor koffie, thee, rijst en noten. Bosman zal als gevolg daarvan een groot deel van de klanten in het out-of-home segment (horeca, bedrijven & instellingen) gaan beleveren.

Met deze overeenkomst besteedt Douwe Egberts circa 10% van zijn volume uit. De warehouse- en distributieactiviteiten voor het overige volume blijft Douwe Egberts zelf uitvoeren. De huidige operatie van Douwe Egberts omvat een zeer uiteenlopend orderpakket. Dit wordt veroorzaakt door aanzienlijke verschillen in grootte van zijn afnemers. Om de complexiteit van de logistieke operatie in het DE distributiecentrum in Utrecht te verminderen, is gekozen om dit deel uit te besteden. De belangrijkste redenen van Douwe Egberts om voor Wim Bosman te kiezen, zijn de kwaliteit van dienstverlening en het verder verbeteren van de performance richting klanten. Het proces dat Wim Bosman voor Douwe Egberts in ’s-Heerenberg zal gaan uitvoeren omvat in hoofdlijnen: transport vanaf Utrecht naar ‘s-Heerenberg, op jaarbasis zo’n 30.000 pallets; orderverzamelen van losse colli, lagen en volle pallets. Op jaarbasis zijn dit 450.000 orderlines en 4 miljoen colli; distributie naar de afnemers, op jaarbasis circa 64.000 zendingen.

Reageer op dit artikel