nieuws

Nieuwbouwproject Ricoh

Warehousing

De nieuwbouw van een van de grotere projecten in Nederland is inmiddels gestart. Slavenburg bouwt namelijk voor opdrachtgever ProLogis een distributiecentrum met een oppervlakte van 47.000 vierkante meter op industriepark Theodorushaven/Noordland in Bergen op Zoom. ProLogis verhuurt het op haar beurt weer aan de Japanse fabrikant in kantoorapparatuur Ricoh.

De inrichting van het nieuwe distributiecentrum van Ricof zal conventioneel worden. Ricoh gebruikt het magazijn voornamelijk voor de in- en uitslag van bulkgoederen. Er komen dan ook voornamelijk palletstellingen in en ruimte voor blokstapeling. Het transport van de goederen vindt plaats door een van de naar schatting 40 hef- of magazijntrucks die in het distributiecentrum komen te rijden. Het aantal items schommelt rondom de 6000. Hoeveel palletplaatsen erin komen heeft het bedrijf nog niet vastgesteld omdat er nog flink nagedacht wordt over de verdeling ABC-artikelen met de te verwachte omloopsnelheden.
Het nieuwe dc is ter vervanging van drie bestaande magazijnen in Roosendaal, Zaandam en eentje in België. Er komen verschillende merken kantoorapparatuur te liggen die allemaal onder Ricoh Groep vallen.
Het pand zal in een rap tempo worden neergezet en moet in augustus 2004 in gebruik zijn genomen.

Reageer op dit artikel