nieuws

Batterij reanimatie systeem

Warehousing

Accu’s en tractiebatterijen nemen na verloop van tijd steeds minder energie op. De hoofdoorzaak hiervan is de vorming van loodsulfaat moleculen op de accuplaten tijdens de ontlading. Bij diepe ontlading of bij regelmatig voorkomende onvolledige oplading gaat dit loodsulfaat kristalliseren. Het gekristalliseerde loodsulfaat hecht zich op de platen, waardoor capaciteitsverlies optreed.

De ReNew-IT pulse technologie werkt met pulsen, die de opeenhoping van loodsulfaat moleculen op de positieve en negatieve platen verwijderd. Bij permanente aansluiting blijven de platen schoon. De leverancier claimt een verlenging van de levensduur van de accu en/of batterij met minimaal drie jaar. Het systeem is leverbaar in een uitvoering op het lichtnet en een variant die de eigen batterijspanning gebruikt (PowerPulse).

Reageer op dit artikel