nieuws

Schenker en Siemens bundelen warehouse-activiteiten

Warehousing

Schenker Industrial Logistics en Siemens SPLS hebben besloten hun warehouse management activiteiten in een joint-venture onder te brengen. Het gaat om het samenbrengen van zaken als onderdelen, promotiemateriaal en productielogistiek. Het nieuwe bedrijf start met driehonderd werknemers, op zeventien plaatsen in Duitsland. Overigens bekijkt het ministerie van Financiën in Duitsland nog of het aan de joint-venture goedkeuring zal verlenen.

Toch hebben de bedrijven, ondanks dat ze de formeel nog toestemming moeten krijgen van de Duitse overheid, al besloten de samenwerking gestalte te geven. Op dit moment worden zeventien onderdelendepots, logistieke centers en dc’s voor contractlogistiek ondergebracht in de nieuwe organisatie. Door de joint-venture denken de twee initiatiefnemers beter te kunnen inspelen op de wensen van bestaande partners als Infineon, Fujitsu Siemens Computers, DaimlerChrysler en ThyssenKrupp. Ook zouden als gevolg van de samenwerking mogelijkheden ontstaan om grotere partijen aan zich te binden.

Reageer op dit artikel