nieuws

Jungheinrich sluit Franse MIC-divisie

Warehousing

Jungheinrich AG heeft besloten haar divisie in Frankrijk te sluiten. De reden is dat de zaken op de Franse markt voor handpallets ‘niet zo lekker lopen’. In Frankrijk waren 375 mensen werkzaam. Het stopzetten van de werkzaamheden zal overigens voor de werknemers niet geheel onverwachts zijn komen, want in een rapport van Jungheinrich werd al eind september gesproken over een mogelijk stopzetten van deze Franse werkzaamheden.

Volgens Jungheinrich heeft het stopzetten een eenmalig negatief effect op de balans van tussen de 30 en 35 miljoen euro. In de fabriek van Jungheinrich werden MIC handpallettrucks gefabriceerd. Door de opkomst van de Aziatische markt is een rendabele productie van MIC trucks in moeilijk vaarwater gekomen. De sluiting van de fabriek zou niet betekenen dat het merk MIC van de Nederlandse markt verdwijnt.

Reageer op dit artikel