nieuws

Grote omruiloperatie bij TNT

Warehousing

TNT Express Road Network in Duiven heeft in één weekend 45 nieuwe vorkheftrucks, 90 wisselbatterijen en 45 laadstations tegelijkertijd in gebruik genomen. De heftrucks zijn geleverd door Toyota TIEN, de tractiebatterijen en -laders door IBG. Speciaal voor TNT ontwikkelde Toyota een uniek zijdelings batterijwisselsysteem voor de 7FBEF driewieler.

De trucks en tractiebatterijen zijn op huurbasis met volledig onderhoud en service voor een vast bedrag per maand. Normaal gesproken worden de batterijen bij deze Toyota’s verticaal gewisseld met behulp van een takel. Toyota zocht en vond voor TNT een snellere wisselmethode in de vorm van een omgebouwde 7PM18-elektropallettruck met een opneemmechanisme voor de batterijen. Hiermee wisselt één persoon de tractiebatterijen snel en zijdelings. De mobiele unit kan heel flexibel overal binnen de laadruimte worden ingezet. Meer informatie over de omruiloperatie en de batterijwisselmethode is binnenkort te lezen in Logistiekkrant nummer 1 van 2004.

Reageer op dit artikel