nieuws

Bigbox op Fruit Logistica

Warehousing

De BigBox is een nieuw type meermalige verpakking die voor vele producten in de groente- en fruitsector gebruikt worden (zoals meloenen, aardappelen, sinaasappels, uien, etc.). Ook buiten deze sector zijn vele toepassingen denkbaar. De box is overigens niet alleen bedoeld voor het verpakken en transporteren van producten; hij vervult eveneens een display-functie op het verkooppunt.

De afmetingen zijn (80 x 60 x 76 cm) en de box is op eenvoudige wijze in te klappen. Dit leidt tot ruimte- en kostenbesparing bij opslag en transport van lege containers. De volumereductie bedraagt 62 %. De BigBox is stapelbaar met de bakken van Euro Pool System en andere soorten transportverpakking. Het eigengewicht is 17,5 kilo en de box is belastbaar tot 250 kilo. De producten kunnen aan vier zijden worden uitgenomen. Drainagegaten zorgen ervoor dat er geen water in de box achterblijft.

Reageer op dit artikel