nieuws

Hema opent zijn nieuwe dc

Warehousing

Terwijl elders in Utrecht de vakbeurs Logistica zijn beste dag beleefde, opende Hema officieel een indrukwekkend distributiecentrum op industrieterrein Lage Weide. Vijf maanden eerder dan gepland! Alle ‘pull’-artikelen staan zoveel mogelijk in een automatisch systeem met 100.000 locaties.

Het systeem dat Hema gebruikt is al eerder vertoond in Nederland, maar Hema past het toe op een enorme schaalgrootte: 12.750 SKU’s (Stock Keeping Units), elf gangen, twintig kranen, 10.000 picklocaties, zeventig werkstations en vijftig orderverzamelaars.
Elf jaar werkt Hema al aan de verbetering van de beschikbaarheid van artikelen voor de filialen. In die periode werden alle winkelmagazijnen gesloten en kreeg het onvoldoende voorbereide dc een flinke hoeveelheid orderregels te verwerken. In de loop der tijd is vooral gewerkt aan verbetering van de informatiesystemen. Sinds begin dit jaar draait een nieuwe versie van dit pakket. In het nieuwe dc is Hema erin geslaagd het aantal picks te verhogen van 150 naar 250 per uur, waardoor het bedrijf toe kan met 130 medewerkers in plaats van het dubbele aantal daarvan in de oude situatie.

Reageer op dit artikel