nieuws

Geveke overgenomen door Barloworld

Warehousing

Geveke Intern Transport uit Nieuwerkerk aan de IJssel is overgenomen door de internationale speler Barloworld. Barloworld is ’s werelds grootste Hyster-dealer met als werkgebied een deel van de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië en België. Geveke Intern Transport gaat na 50 jaar nu verder als Barloworld Intern Transport.

Het management in Nederland blijft geheel onafhankelijk operen. Lex Knol, algemeen directeur Nederland: “We zijn nu weer het onderdeel van een club waar wij, met ons mobiel intern transportpakket, een belangrijke rol spelen. Nu kunnen we flink investeren in nieuwe ontwikkelingen en zoeken naar nieuwe klanten.” Keith Hay, algemeen directeur Barloworld UK voegt toe: “Hyster was in Nederland begin jaren ’90 één van de marktleiders en die kant moeten we weer uit. We kunnen van elkaar leren. Wij van het hoge, geautomatiseerde serviceniveau in Nederland en zij van onze verhuuractiviteiten, wat 70 procent van onze trucks beslaat.” Tegelijkertijd met de naamswijziging werd bekendgemaakt dat het bedrijf in het voorjaar van 2004 gaat verhuizen naar Vianen. Momenteel heeft de truckleverancier de afdelingen service, verkoop en huur onderverdeeld over de drie vestigingen in Amsterdam, Nieuwerkerk a/d IJssel en Moerdijk. Knol: “We kunnen de klant dan vanuit één aanspreekpunt als één klant behandelen, dat is natuurlijk een groot voordeel. Bovendien moet het snellere service en lagere kosten opleveren.”

Reageer op dit artikel