nieuws

Bergen op Zoom krijgt mega logistiek centrum

Warehousing

Slavenburg’s Bouwbedrijven is gestart met de bouw van het grootste logistieke nieuwbouwproject in Nederland van de afgelopen drie jaar. Het dc wordt 47.000 vierkante meter en komt in industriepark Theodorushaven/Noordland te Bergen op Zoom.

Het pand wordt gebouwd voor opdrachtgever Prologis (ontwikkelaar en verhuurder van logistiek vastgoed) en zal worden verhuurd aan Japans fabrikant van kantoorapparatuur Ricoh. Die zal het gaan gebruiken voor de assemblage en configuratie van kantoormachines, voor verzending naar alle landen van Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
Volgens Slavenburg is het meest bijzondere aan het project de snelle bouwtijd. Het pand wordt in augustus 2004 opgeleverd. Het dc krijgt diverse logistieke ruimten, kantoorruimten en entresolvloeren.
Slavenburg is naar eigen zeggen een van de grootste logistieke bouwers van Nederland. Voor Prologis heeft het bedrijf (inclusief het dc in Bergen op Zoom) de laatste jaren zo’n 300.000 vierkante meter gebouwd.

Reageer op dit artikel