nieuws

Schoeller Wavin wint Duitse verpakkingsprijs

Warehousing

Schoeller Wavin Systems heeft met de GLT+ de Duitse Verpakkingsprijs 2003 in de categorie transportverpakking gewonnen. De GLT+ is een inklapbare kunststof palletbox, die speciaal is ontwikkeld voor en in nauwe samenwerking met de automobielindustrie.

De uitreiking van de Duitse Verpakkingsprijs, een initiatief van het Deutsche Verpackungsinstitut, vindt dit jaar voor de 26ste maal plaats en is gekoppeld aan de verpakkingsbeurs Fachpack die van 8 tot en met 10 oktober in Nürnberg plaatsvindt. De ‘Verpakkingsprijs’ kent vijf categorieën waarvan ‘transportverpakking’ er één is. In deze categorie beoordeelde de onafhankelijke vakjury de inklapbare palletbox GLT+ als beste transportverpakking van 2003. In de ontwikkeling van de GLT+, die ruim tweeëneenhalf jaar heeft geduurd, hebben vooraanstaande automobielfabrikanten en hun toeleveranciers een belangrijke stem gehad. Het resultaat is een volumereduceerbare kunststof palletbox die aan alle eisen en wensen voldoet en een groot aantal verbeteringen heeft ten opzichte van de huidig gebruikte kunststof en stalen containers. De GLT+ is in twee hoogtes leverbaar en voldoet aan de in de auto-industrie geldende normen GALIA en ODETTE. Door de versterkte hoeken heeft de GLT+ een laadgewicht van ruim 1500 kg en laat deze een dynamisch stapelgewicht van 1650 kg en een statisch stapelgewicht van 4125 kg toe, bij een eigengewicht van slechts 50 kg. Omdat de buitenwanden grotendeels glad zijn en de box op diverse plaatsen is voorzien van afwateringsgaten, kan zowel in open- als dichtgeklapte toestand water makkelijk weglopen. Zo wordt voorkomen dat door een natte werkvloer gevaarlijke situaties ontstaan. Bijzonder is ook dat de gebruiker kan kiezen uit 4 verschillende palletbodems en deze later ook kan aanpassen. De zijwanden, die allen kunnen worden voorzien van vergrendelbare kleppen, zijn eenvoudig en in willekeurige volgorde in te klappen waardoor een volumereductie van maar liefst 55 procent wordt behaald. Vorige maand won de GLT+ ook al de ‘Gouden Medaille’, een prestigieuze prijs van de Poznan International Fair die tijdens de Internationale Verpakkingstechnologie en Logistieke Beurs Taropak werd uitgereikt. Volgens J.A. Thans, director of marketing & sales material handling van Schoeller Wavin Systems heeft het product alle kenmerken in zich om een nieuwe standaard in de verpakkingsmarkt te zetten.

Reageer op dit artikel