nieuws

Rotterdam loopt nieuw Schenker-dc mis

Warehousing

Rotterdam loopt een nieuw logistiek centrum mis. Schenker België heeft het centrale hoofdkantoor weten te overtuigen dat de bouw van het 52.000 vierkante meter grote pand beter in het Belgische Willebroek, tussen Antwerpen en Brussel, plaats kan vinden. De focus komt hier eerst op distributie in België te liggen, maar Schenker België wil er ook een Europees dc vestigen.

Volgens Wilfried Asnan, product manager logistics Schenker België, is deze week gekozen voor Willebroek vanwege de centrale ligging. Rotterdam viel af omdat de distributie in het begin vooral op België gericht zal zijn. Mechels projectontwikkelaar Eurinpro bouwt het pand dat 11,2 meter vrije hoogte en verder 50 laad- en loskaden krijgt.
Het logistiek centrum, dat Schenker overigens gaat huren, krijgt een moderne uitrusting met sprinklers en brandmuren. Het complex zal worden gebruikt voor de afhandeling en distributie van voedingsmiddelen voor klanten als Douwe Egberts, Haribo, Nestlé, Heinz, Oetker en Delacre. De totale investering bedraagt 50 miljoen euro.
Het 52.000 vierkante meter grote logistiek centrum moet in september 2004 klaar zijn, maar dat is volgens Asnan de eerste fase. “Er is potentieel om zeker de helft van de totale site, zo’n 244.000 vierkante meter grondoppervlak, te bebouwen.” Het kan dan onder meer gaan om dedicated operaties, maar Schenker België wil er in de toekomst ook op focussen om hier een Europees dc naar toe te halen.
De site zal in eerste instantie zo’n honderd banen opleveren. Op de wat langere termijn moet echter gedacht worden aan vierhonderd of meer banen.

Reageer op dit artikel