nieuws

EOS is alternatief voor houten exportpallet

Warehousing

Drie kunststof palletproducenten introduceren tijdens de komende Fachpack in Neurnberg een gezamenlijk ontwikkeld EOS-pallet. Deze voldoet zonder behandeling en bijbehorende kosten aan de verscherpte fytosanitaire regelgeving ten aanzien van houten pallets die steeds meer importerende landen hanteren. EOS staat voor European One-way Standard in kunststof pallets.

De EOS pallets worden gemaakt door BiPP, Harrie van den Anker International BV en Wavin Lash – drie bedrijven met een jarenlange knowhow op het gebied van kunststoffen. Hierdoor konden deze bedrijven een uitgebreide range van betrouwbare en betaalbare kunststof pallets ontwikkelen die in vergelijking met houten pallets enkele voordelen biedt. Voor wat betreft kosten en toepassingen kunnen deze kunststof pallets nu concurreren met houten pallets. Dit is het resultaat van een nieuwe productietechniek die het mogelijk maakt vrijwel onbreekbare pallets van gerecycled kunststof te vervaardigen. Omdat EOS pallets ontoegankelijk zijn voor insecten en daardoor voldoen aan de normen en voorschriften voor het weren van ongedierte, kunnen deze pallets bovendien probleemloos en zonder Heat Treatment-voorbehandeling en de daaraan gekoppelde kosten worden gebruikt voor export naar landen die reeds hun fytosanitaire regelgeving ten aanzien van het gebruik van houten pallets hebben aangescherpt. EOS omvat een breed assortiment pallets met verschillende afmetingen, gewichten en uitvoeringen, opgesplitst in EOS light voor de minder zware transporten en EOS heavy voor de zware transporten. De pallets zijn uit één stuk vervaardigd zodat het product of de verpakking ervan niet beschadigd kan worden door splinters, spijkers of nieten. Het kunststof van EOS-pallets splintert niet, er kunnen geen stukjes palletmateriaal in de kostbare vracht dringen.

Reageer op dit artikel