nieuws

Dieselheftrucks uit de gratie

Warehousing

De heftruckmarkt is redelijk stabiel. Grote verliezers zijn de dieselheftruck en de pallettruck. Groei is er bij de elektrische driewielers.

Bijna dertig procent minder dieselheftrucks zijn er verkocht in het eerste halfjaar van 2003 ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van importeursvereniging BMWT. De aankondiging van de Arbeidsinspectie om streng te gaan toezien op het verbod om in afgesloten ruimtes te dieselen, heeft zijn effect niet gemist. ,,Waar het kan kiezen klanten voor een elektrisch alternatief’’, zegt Leo Westhoek van Yale Nederland. Westhoek verwacht voor dit jaar een beter resultaat dan in 2002. ,,Zeker in verkochte aantallen, iets minder in omzet. Want het is echt een prijsvechtersmarkt geworden.’’
BMWT-directeur Anton van Loon legt de beperkte teruggang van de totale markt (-2,2 procent) uit als een winst.
Meer hierover in LogistiekKrant 14

Reageer op dit artikel